· Paral·lelament s’inicia la venda d’entrades per a assistir al Certamen
· Participaran les bandes Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria (València), Agrupació Musical Caravaca de la Cruz (Múrcia) i la Unión Musical Almoradí (Alacant)
· La SFA també ha organitzat diverses xarrades i taules redones en els dies previs
· La 47 edició premiarà a la millor de les bandes seleccionades amb 6.000 euros i el trofeu “Societat Filharmònica Alteanense”.
· Per el “CIM Vila d’Altea” han passat 195 bandes, 18.800 músics i 138.000 assistents.
La Societat Filharmònica Alteanense ha llançat el cartell anunciador de la 47 edició del Certamen Internacional de Música Vila d’Altea, que es durà a terme el dissabte 4 de desembre de 2021 entre les 12.30 h i les 23.00 h aproximadament, a Palau Altea Centre d’Arts. El públic haurà d’abandonar la sala després de cada actuació, perquè no es realitzarà el Certamen tot seguit, sinó que entre les bandes es procedirà a una desinfecció Covid-19. Així doncs, l’hora d’actuació de les bandes serà: [12.30 h] Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria (València), [16.00 h] Agrupació Musical Caravaca de la Cruz (Múrcia), [19.30 h] Unión Musical d’Almoradí (Alacant) i [21.30 h] Clausura: Banda Simf. de la Stat. Filharmònica Alteanense.
La present edició ha sigut dedicada a la Sostenibilitat del Medi natural i especialment als PARCS NATURALS, i és per això que l’autor del cartell d’aquesta edició, el fotògraf alteà Quico Alvado, també company i amic de la Societat, ha realitzat aquest muntatge amb l’ànim de mostrar un punt clau de la geografia alteana.
D’altra banda, la SFA ha iniciat la venda de les entrades per a assistir al Certamen. Es poden adquirir per 11€ (o 10€ si es realitza la compra en línia en cimaltea.com). Així mateix, s’ofereixen descomptes a diferents col·lectius com a estudiants, jubilats, pensionistes, grups i socis de la Filharmònica.
Al voltant de la celebració del Certamen, la SFA ha organitzat diverses xarrades i taules redones per a complementar l’oferta del Certamen. L’1 de desembre a 20.00 h tindrà lloc una xarrada a càrrec de Joan Piera sobre ‘La flora de Serra Gelada’, el 3 de desembre a 18.30 h Saül Gómez (compositor obra obligada 47 CIMALTEA) realitzarà una conferència, i aquest mateix dia a les 20.00 h tindrà lloc una taula redona amb el compositor i els membres del jurat (Jan*Cober, Isabel Rubio i David Rivas) sobre ‘Les bandes i els certàmens davant una pandèmia sanitària’. Aquestes 3 activitats es realitzaran a la Casa de Cultura d’Altea.
La SFA, organitzadora del certamen, agrupa 200 músics, 400 alumnes de l’escola de música, 1.000 socis i diferents seccions: Banda Simfònica, orquestra de “Pols i pua”, Orquestra de Corda i Escola de música i dansa (ESMUALTEA). Pertany a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, una associació que aglutina 550 societats musicals amb 40.000 músics (el 50% d’Espanya) 60.000 alumnes i 200.000 socis.
El “CIM Vila d’Altea” presenta una nova edició gràcies al suport de l’Ajuntament, després de veure passar a 195 bandes de música procedents de quatre continents (Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia), més de 18.800 músics, 138.000 espectadors, interpretar 630 obres i entregar 126.000 euros en premis des del seu inici.
Les formacions hauran d’interpretar dues obres puntuables en el certamen, l’obra obligada serà del compositor Saül Gómez (Ontinyent, 1982) amb el títol: ‘STONES *AND SIGA’ Simfonia núm. 1; i una altra de lliure elecció.
MÉS INFORMACIÓ I CONTACTES: www.cimaltea.com www.sfaltea.com
Persona de contacte: Juan Tomás Laviós
Comité Organitzador Tel. +34 677 38 47 66